mrt
30

Rasmalai – Zoet melkdessert met kardemom en pistache uit India


image
door admin
gepost in Blog
Nog geen reacties

Onze oma of “nannie”, zoals we haar noemden zou (als ze nog had geleefd) beslist meegedaan hebben aan Masterchef. En we twijfelen er niet aan dat ze dan nog had gewonnen ook! Koken en vooral het bakken van desserts was  haar grote liefde en die voorliefde voor zoete gerechten  hebben we geërfd.  Ze kookte vooral op gevoel en zonder kookboek. Lezen of schrijven kon ze niet, maar ze had een scherpe intuitie welke smaakcombinaties goed bij elkaar zouden passen. Helaas moeten we haar al een tijdje missen, maar de meest favoriete recepten zijn van moeder op dochter doorgegeven en zo gelukkig wel bewaard gebleven.
Hieronder vind je dus een heerlijk recept voor rasmalai – een zoet melkdessert uit India met kardemom en knapperige pistachenoten.

Ingerediënten
900 gr Ricotta kaas
1,5 liter room
1 liter melk
450 gr suiker
5 kardemompeulen
1 theelepel merg van vanilleboon
Rozenwater
Fijngehakte pistachenoten

Bereiding
Vermeng 350 gr suiker met de Ricotta.

Doe dit in een platte schaal, dek af met aluminiumfolie en bak het 75 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven (de kaas moet stevig zijn geworden, maar de bleke kleur hebben behouden).

Laat de room en de melk op zeer laag vuur ongeveer tot de helft indikken. Blijf deze massa goed doorroeren. Voeg dan de rest van de suiker, de kardemompeulen, de vanillemerg en het rozenwater aan toe en roer alles enkele minuten goed door.
Snijd de gebakken kaas in blokjes van ongeveer 2  ½  cm en voeg die aan de hete massa toe.

Bestrooi de rasmalai met de gehakte pistachenoten. Laat het geheel enkele uren in de koelkast afkoelen en ca. 20 minuten voor serveren op kamertemperatuur laten komen.

ras-malaiPost Your Comment
Naam
Your E-mail

Comment