apr
06

Zo maak je een stijlvolle Paastafel!


image
door admin
gepost in Blog
Nog geen reacties

We houden ervan; uitgebreid eten met het hele gezin bij het paasontbijt. En over twee weekjes is het alweer zover! Dat betekent een heerlijk uitgebreid paasontbijt met verse jus, knapperende warme broodjes zo uit de oven, heel veel lekkers én natuurlijk eitjes aan een mooi gedekte tafel. Met deze tips maak je zo’n feestelijke tafel in een handomdraai.

Maar wat heb je allemaal nodig om dit ontbijt tot een groot succes te maken? Hoe dek je bijvoorbeeld de tafel en wat eet je bij het ontbijt? Kijk snel mee!

Paastafel

1. De basis van een mooi gedekte tafel is een tafelkleed of loper. Kies voor een vrolijke pastelkleur voor hét ultieme paasgevoel.

2. Bedenk een kleurschema en hou je daar dan aan; zo voorkom je dat je paastafel rommelig oogt. Een combinatie van ongeveer 2-3 accentkleuren (zoals b.v. geel, groen en lila) en 1-2 ondersteunende kleuren (zoals wit of grijs) zorgt voor een mooie balans.

100103308.jpg.rendition.largest

3. Dek de tafel voor de hoeveelheid mensen die mee ontbijten en stapel per persoon meerdere bordjes op elkaar van groot naar klein. Het staat superleuk en zo kun je makkelijk, als het ene bord vies is, deze verwisselen voor een ander zonder het ontbijt te hoeven onderbreken.

4. Pasen is een lente-feest bij uitstek en de mogelijkheden om je tafel helemaal in stijl te dekken zijn eindeloos. Doe bijvoorbeeld wat grassprietjes in een eierdopje en leg daar een vers gekookt eitje. Schrijf de naam op het ei i.p.v. op een gewoon naamkaartje. Of maak een vogelnestje van wat papiersnippers die je uit de papierversnipperaar hebt gehaald. Draai ze in elkaar en leg er een eitje in. Wat (choco)paaseitjes ernaast en voila!

100233078.jpg.rendition.largest

101686373.jpg.rendition.largest

5. Met zoveel lekkers op tafel, staat ‘ie natuurlijk al heel snel vol. Gebruik etagères zodat je voldoende ruimte hebt en het goed overzichtelijk te houden.

101685931.jpg.rendition.largest

6. Als er geen (hele) kleine kinderen aan tafel zitten, is het ook leuk om waxinelichthouders neer te zetten voor een extra gezellige sfeer! Let natuurlijk wel op de brandveiligheid.

7. En het allerbelangrijkste onderdeel van de paastafel: verspreid lekker veel paaseitjes over de hele tafel!

Op zoek naar nog meer lekkers voor op je Paastafel? Check onze limited paasspecials!Post Your Comment
Naam
Your E-mail

Comment